En dag

Ja idag var en dag. Det är ju ett som är säkert. Det var ingen dålig dag, oonej. Igår kom jag med Emils (min brors) tjej Natalie till Burträsk. Hon är en härlig tjej och jag är jätteglad att de hittade varandra! I alla fall så på vägen dit till Burträsk såg vi två hundar vid vägkanten. De hade varken husse eller matte och vi trodde inte att de var på jakt eftersom man inte brukar ha två. Så vi stannade för att kolla om de hade något nummer på halsbandet men det hade de inte. Så vi stannade där en stund medans vi ringde till larmcentralen för att se om någon hade anmält det så att någon kunde hämta dem, men det var överhuvudtaget ingen som skulle kunna hämta dem så de sa att vi skulle lämna dem så skulle de anteckna det. Men vi ville inte gärna lämna dem ensamma eftersom de såg ut att ha varit ute länge för de hade slitna och smutsiga halsband, var smala och de frös. Så vi ringde lite kontakter till Natalie men ingen visste vems hundar det var. Det var synd att behöva lämna dem men jag tror att de till slut kommer löna sig. De var så fina och lugna. När vi hade bestämt oss för att lämna dem så var det som om de förstod för de gick då in i skogen igen. Om det skulle vara någon som har två hundar borta så kan jag ju säga att det var en Lajka och en Jämthund.

Ja så då var jag hos Linn igår på mondagen och for med bussen tio i två idag. Vi gick från Linn eftersom att vi inte fick någon skjuts (hennes mamma var inte hemma). Det var 4km, vi gick långsamt först och när det var lite mer än 1km kvar så var det typ fem minuter kvar. Jag och Bosse började då jogga och som tur var så efter hundra meter såg jag en cykel i diket. Det var tur för annars hade jag inte orkat eller hunnit. Jag var ändå slut när jag kom fram till busshållplatsen ^^. Ja det var kul hos Linn! Med hennes kompis Bosse på besök. Igentligen heter han Johannes men hans pappa heter Bosse och på den vägen är det, ja nog är det mer än det som ledde till att han fick heta Bosse men det orkar jag inte gå in på ^^

Oj så jag svamlar, hihi.Lycka är glädje, glädje är kärlek, kärlek är värme, jag älskar dig!

Nu är det mat, leverpastej. Kram


God-dagens

Om ni vil ha en lugn och rofylld känsla så ska ni lyssna på 7 Things pianoversion. Den är jättefin <3 Det är ingen sång så det är bara att relaxa ^^ Jag skulle bara säga det för att kanske är det någon av er som behöver lite avslappning, och jag vet att du Felicia vill ha lite sådan musik. Here you go! :D

Jag borde göra läxa nu eller städa, men den fasen har redan gått över. På morgonen brukar jag alltid känna mig suge på att göra läxa eller att städa, en underbar känsla. Dock så är den svår att ta reda på eftersom då måste jag gå upp tidigt på morgonen när ingen annan är uppe. Det brukar vara vid sju-tiden, en utav de härligaste stunderna på dagen, men som sagt så är man för lat.. Vajre morgon som jag sitter i bussen på väg till skolan ser jag den underbara morgonen passera. Änglar dansar på ängar och i skogar, lockar till sig mina blickar och mina tankar. De är så mystiska men ändå så vackra. Min mormor sa alltid till mig att dimman är änglar som dansar. Kanske är det de förlorades själar som virrar omkring i förtvivlan och hopp. Förvirrat letar de efter sitt förflutna och kärleken som de  så säkert hade förvarat men nu tappat i dödens oförlåtliga fälla. Varje natt kommer de tillbaka för att leta.

Nog med filosofier. Nu får det vara nog nu ska läxan göras! (får se hur långt jag kommer)

Ta vara på livet! Hare bra.


En till kul grej bara :D

Det är tokigt med höst.Och ju tokigare man är, desto tokigare blir det.

Livet är gött!

Mmmmmmmmmmmmmmm.. jag älskar livet! Tänk så skönt att känna denna känsla. Alla jobbiga känslor om killar som varit är borta, nu kan jag tänka på det utan att känna saknad eller sorg. Hihi. Det kommer alltid finnas jobbiga saker att tänka på eller hinder som får en att stanna upp men alltid kommer jag kunna resa mig igen för att vara den jag är och leva i nuet, tänk så konstigt det är att vara jag. Och jag är stolt över det, jag önskar att alla andra kunde vara lika glada som jag! Undrar hur världen hade sett ut då?..

Ikväll ska jag i alla fall vara med en massa underbara människor hemma hos Emelie E. Det blir kul :D Bara vi inte ser en skräckfilm som alla förutom jag vill se, då GÅR jag hem. Då är ni taskiga tycker jag! Jag tar med mig popcorn om ni lovar vi inte ska se en skräckis!! Ja, om ni läser det nu så vet ni vilka ni är och att det är er jag skriver till! Försök inte undvika! Förstår inte varför man vill se skräckfilmer!.. Jag vill se filmer som jag blir glad av och inte skakig i bena av.

Urs för skräck. Nog om skräck och lycka. ..Ja vad ska jag då skriva om.. Nej nu ska jag inte skriva mer för jag måste vila upp mig så jag är på topp för ikväll ;D

Hejhopp, Kalle Stropp.

Tjenis ...(får man skriva sånt?..)

Hej Dagboken!

Jag tror jag ska börja skriva det. Det låter mycket barnsligare och kuligare att skriva så. Fast iförsäg så är det roligare att variera sig. Jaja vem bryr sig. NU ÄR DET LOOOOOOOOV!!!!! :D wihooo. Snart ska jag fara till Linn i burträsk! Kulkulukul! Har längtat efter Linn, såklart vem skulle inte göra det ;) ^^ Det är många jag längtar efter i nuläget. När jag tänker på det så längtar jag efter morfar, mormor, farfar (inte farmor för henne harjag aldrig träffat och då är det svårt att veta..), min syster Lisa, Mattias. Alla de är nu uppe i himlen och änglar sig. Jag tror att de alla mår bra, de kan sitta på ett mjukt och fluffigt moln och titta ner på oss. "Titta! Linnea har trasiga strumpor på sig idag." Kan de säga. Eller "Oj, se så sura alla människor var idag. Kom så far vi ner och viskar något roligt i deras öron, eller så kittlar vi dem!" eller kanske "De kan visst bara tänka på mig idag. Det kanske är bäst att blåsa det ledsna ur deras kroppar och påminna dem om roliga minnen vi har haft tillsammans!". Någonstans tror jag att alla döda fins kvar och vakar över oss. När jag tänker på en som gått bort försöker jag alltid tänka på de glada minnena och hur bra den personen eller det djuret har det där uppe. Det kan vara svårt för vissa att förstå hur mycket ett djur betyder. Vissa blir nästan sura på de som sörjer sina djur länge. Kanske är det för att de vill vara de som sörjer allra mest. Jag till exempel skäms lite om jag inte gråter när någon har dött och då tror man att den döde själv blir ledsem för att man inte saknar den tillräckligt. Menså är det ju självklart inte och alla sörjer olika mycket och visar det olika mycket.

Jag skriver mer sen för nu ska jag fika :)

hej på dig leverpastej!


Hårmodell


Hej igen!
Ja i måndags den här veckan berättade Nicole att hon och Emme skulle fara på en hårmodelluttagning, wow! tänkte jag, Skitbra! Gratis klippning! Nu när jag verkligen behöver spara pengar. Jag var med Nicole hemma hos henne tills vi skulle på uttagningen klockan sju, jag fick skriva på hennes dörrpapper! ^^ Åt jättegod mat hos henne också. Men då på uttagning blev varken hon eller Emme uttagna men jag blev, det tyckte jag var kul men också lite synd.. Alltså jag har typ dåligt samvete för att jag kom med och inte Nicole som tipsade mig.. ^^ I alla fall sen på tisdagen efter skolan så blev jag klippt och FÄRGAD. Det var jättekonstigt med en helt ny färg, en vad jag tycker, mörk vinröd, brun färg med bersa (vet inte hur det stavas) slingor. Som frisören sedan sa för de andra frisörerna var det moccamocca 6 och moccamocca8 m.m man blev snurrig. Ja det var alltså senare på onsdagen på kvällen när vi skulle visa upp oss för frisörerna med våra coola frisyrer. Jag var ledig från skolan på onsdagen för att de skulle göra frisyrerna och sminka alla, det var kul men också långtråkigt.
Där ser ni den tuffa och coola bruden, och den stilfulla, vänliga hemmafrun ^^ haha men hela min look påminde mig om min mormor! På ett bra sätt alltså :D speciellt när jag hade rullarna i håret.

Byebye- äppelpaj

Hjälp Mattias berätta!

Använd www.expeditionsverige.se för att visa dina fantastiska naturbilder, dela med dig av dina upplevelser och fråga och diskutera med andra. Fråga andra vad dom gör och hur dom gör det. Berätta vad du gjort och hur du tänker! Ta intryck, inspirera och lär mer. Ditt engagemang är viktigt!

Du är viktig! På så sätt kan du hjälpa mig att berätta om varför det är viktigt att bevara vårt vackra land.
signatur

Mattias Klum












Mattias video-blogg

Tjejkväll!

Det är verkligen nåt utav det bästa man kan göra på en helg!! Ni tjejer är så helt underbara! <3 Har alltid kul med, ni kan göra allt så himla kul även fast ens dator blir stearin bombarderad xD Men vi ska inte gå in mer på det ;) jag menar vi fick ju bort typ allt och den lever. än.. ^^ Haha nej men jag blev inte ett dugg dur. Så himla skön känsla, jag menar varför bli sur över något helt ovesäntligt, helt i onödan säger jag bara! Jag är glad att jag inte är en sådan som går och surar på andra i evigheter. Det hade varit sjukt jobbigt! Nej men det var ju på sätt och vis bra att det hände! Nu har vi alla erfarenheter av detta och kommer inte att göra det igen, man lär sig av sina misstag :)

I alla fall, förutom det så var det en jättekul kväll! Synd bara att Emma var så sjukt trött i början ^^ men det var kul att ha någon som skrattade som en tok sen  xD Hon kunde inte göra mycket då! det var ett som var säkert.

Som vanligt tar vi MYCKET bilder :D Mååånga av dom blir helt vrikade xD
 men det är kul att titta på i efterhand xD
Hoppas Jossan, Linn och Emma att det är okej att jag lägger ut den här?!.. ^^

Nej nu får det vara nog med skrivande!

Tack o hej, leverpastej!


USE THE FORK!

Alltså det är ganska konstigt att ha en blogg, troligtvis kommer jag inte att skriva så mycket och om jag gör det så är det en massa smörja om konstiga saker som spökar i min hjärna. Jag har många konstiga tankar men vissa av dem kan faktiskt vara ganska vettiga (fast det är nog bara nåt som jag försöker inbilla mig själv..). Hur som helst så tycker jag att det är ganska konstigt att man skriver så här på en blogg, att man skriver in sina tankar för alla att läsa, varför vill man egentligen det?.. Och ändå så gör jag min egen blogg. Jag är knäpp. Men det är något som jag gillar, för om man är knäpp och för alla medvetna om det så kan man göra mer tokiga saker för då vet ju ändå alla redan att man är konstig och då är det inget konstigt! Jag är faktiskt ganska smart ibland! Nej nu ska jag inte låta ännu mer konstig. Jag tyckte i alla fall att det var kul att skaffa en blogg för då kanske man kan få nya erfarenheter av andra som kommenterar eller så, om nån nu skulle göra det, det vet man ju aldrig. För jag vill hjälpa till att förändra världen! Det låter som om jag ska göra något storartat och det kan man ju alltid försöka men det jag vill mest av allt uppnå är att inspirera andra att tänka lite som jag :)Nu ska jag skriva mitt första riktiga inlägg :P I fredags skulle vi med skolan se först en film direkt på morgonen på bio "I taket lyser stjärnorna" som jag tycker är jättebra! och sedan efter lunch så skulle vi se en dokumentärfilm om medier, den var faktiskt väldigt intressant. Efter den filmen slutade vi som har snabbmatte för vi hade inte prov, så vi fick skippa matten och jobba hemma istället. Jag, Nicole och Paula (de går i min klass) skulle dessutom se "Flickan som lekte med elden" på kvällen ^^ så det blev en film dag! Fick migrän efteråt men det var ju en annan femma (dessutom inte min!) jag fick ibumetin av Paula när vi kom hem till henne så det var lugnt för det gick över då. Sovde över hos Paula :D Det var jättekul!
USE THE FORK, PAULA! XD Haha hon sa fork istället för force, och det var skitkul XD Speciellt när vi var sådär trötta! ^^
Sedan gick vi på stan dagen efter, det var också jättekul! Det var jag och Paula, Maja och Fia. Vi gjorde en massa kul, sminkade oss en massa, så vi blev snygga som jesus! Och jag fick veta om en kille! Haha det känns som att det var det enda jag tänkte på i slutet av den kvällen, haha, men jag säger inte vem det är! För har inte ens träffat människan och då kan jag ju inte göra några uttalanden om han! dssutom är det privat stuff! Nog för att jag kommer att berätta en massa privat stuff.. eller kanske inte.. Jaja igentligen tror jag att den här bloggen är gjord för mig själv för att jag skriver och kommer skriva saker som bara jag fattar, men det är också kul för då skrattar man för att det är så tokigt! ^^ Haha. (speciellt jag)

Emma här på Linneas nya blogg!

Tjoho!
Min kompis har nyss gjort en ny blogg! och nu var jag tvungen att skriva lite på den :]
hejsvejs på er :]/ Emma


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0